Робокидс Бургас

Робокидс Програмиране и Роботика за Деца в Бургас | Дронове 3D Дизайн Анимация VR/AR

Програмирай своето денс парти 💃🐱‍🚀🎠 – Безплатна тех работилница за деца “Часът на програмирането” 2019 в РобоКидс Бургас

ПРОГРАМИРАЙ СВОЕТО ДЕНС ПАРТИ С ЕДНОРОЗИ, РОБОТИ И ЛОСОВЕ 💃🐱‍🚀🎠
1️⃣ Ще използвате блокове от код за да избирaте различни танцьори, да променяте танците им и да ги направите интерактивни.
2️⃣ Научи какво е event и как да го използваш в програмирането.
За да направите различни танцови движения да се случват в такт с музиката може да използвате нещо наречено събитие (event). Събитието казва на вашата програма да слуша за нещо което може да се случи и след това да реагира веднага. Например събитието (event), което слуша за промяна в песента, ще накара танцьора ви да започне нов танц.

3️⃣ Някои примери за събития са: щракване с мишката, натискане на бутон или докосване на екрана.
4️⃣ Не само че можете да промените движенията на танцьора си, но и да промените характеристиките (properties) на танцьора. Характеристиките описват неща като позицията на танцьора на екрана, размера на танцьора и цвета на танцьора.
5️⃣ За да промените свойствата/properties/ на танцьорa, използвайте команда/блок set . Може да накарате танцьорите да изглеждат по-малки или по-големи или да променят цвета си.
6️⃣ След като се запознаете със всички блокове и команди ще програмирате своето уникално денс парти. Изберете танцьорите си, техните стъпки и движения както и музиката на която да танцуват. Развихрете въображението си и създайте впечтляващо представление 🎆🎇✨🎉