Гейм дизайн и програмиране курс за деца в Бургас
Март - Април 2024 | РобоКидс

🚀 Стартираме отново Март 2024 🚀

ℹ️ Повече инфо на 0890 568 562 или от страницата ни с контакти ℹ️

Пригответе си мислещите шапки и креативните обувки, защото отново се впускаме в истинско творческо предизвикателство – започва новото издание на нашия курс за деца “Направи сам видео игра с Construct 3”!

Започваме от нулата и в рамките на 5 срещи всеки ще направи своя малка видео игра с герой, противници, анимации, звукови ефекти и музикален фон на един от най-добрите съвременни 2D гейм енджини. Ще се научим да програмираме обекти, да правим различни гейм пространства и да изработваме интерфейс и ефекти, ще имаме гличове и бъгове, много смях, предизвикателства и още повече креативна енергия. Направи първите стъпки в необятния и магически свят на гейм дизайна сега – запиши се за безплатния ни гейм дизайн демо час от тук!

RoboKids at Sofia Game Night 2019 Game design workshop for kids "Sea Claeners"

РобоКидс е независим клуб по програмиране, роботика и гейм дизайн, селектиран и поканен  за участие в последното издание на Sofia Game Night 2019 с авторската си гейм дизайн работилница “Sea Cleaners”. Виж видео представянето ни тук -> https://www.facebook.com/robokids.bg/videos/552543778646931/.
Водещ лектор на занятията  е Асен Канев – дигитален художник, дизайнер и разработчик на видео игри, арт директор в Netcore Games.

1️⃣ Какво ще учим?

✅ Кой не е искал да направи собствена видео игра? Сега това е не само напълно възможно, но и изключително забавно с курса „Направи сам игра“, който създадохме и повече от успешно тествахме и усъвършенствахме цяло лято в Бургас с нашия ментор Асен(сей) и представихме в София през ноември в рамките на Софийската нощ на игрите (Sofia Game Night).
Ще се научим да правим игри в един от най-добрите професионални 2D гейм енджини (софтуер за правене на игри) – GameMaker Studio 2, който дава възможност както за традиционно програмиране с писане на код, така и с визуален език, специално предназначен за по-малките дизайнери на игри. Примерната игра, която ще направим в курса ще бъде аркаден шутър, с изглед отгоре-надолу (top-down view) и тя е само началото на твоя път в създаването на игри!

2️⃣ За кого е подходящ този курс?

✅ Всеки, който си е мечтал да създаде своя видео игра, но още не се е престрашил да опита.
Деца / ученици 9-10+ години

3️⃣ Колко са големи групите?

✅ Обучението се провежда в малки групи, ограничени до 10 деца, с цел много повече индивидуално внимание към всяко дете по време на обучението.

4️⃣ Продължителност на курса?

✅ 14 Март - 4 Април 2020.
Всяка събота от 11:00 - 14:00 ч.
720 минути, 4 модула по 180 мин. -> общо 18 учебни часа

5️⃣ Цена на курса?

✅ 149 лв. - записване с промо код до 08.03.2020
169 лв. – редовно записване до 14.03.2020
✅✅ Запази своето място и се запиши за курса от тук

6️⃣ Технически изисквания:

✅ Всеки записал се за курса трябва да носи собствено устройство /BYOD/ – съвременен лаптоп със следните минимални характеристики:

The minimum system requirements needed to run GameMaker Studio 2 are:

64bit Intel compatible Dual Core CPU.
2GB RAM, DX11 compliant graphics card.
Microsoft 64bit Windows 7 (or above).
HDD with at least 3GB free disk space.

Видео от последния ни курс с игри направени от децата в Бургас през лято 2019 👇 👇

Day 3 #gamemaker #kids #burgas Играта ни вече има движещи се герой и врагове /размножаващи се/, хвърчащи ножове или плазма сфери, точки и животи. Почти напълно функционираща семпла игра направена от децата за 3 дни.

Posted by RoboKids on Wednesday, 7 August 2019

Програма на гейм дизайн и програмиране курс за деца „Направи сам видео игра с GameMaker Studio 2“

Модул 1:  Въведение в GameMaker Studio 2!

Бързо запознаване чрез правене с програмната логика на енджина – ресурси, “стаи”, обекти, условия и действия. Създаване на нашия герой!

Модул 2:  Движения, противници, стрелба, “колизии”

Противниците са по петите на нашия герой! Ще му се наложи да се бори за оцеляването си.

Модул  3: “Стаи” и основен “лууп” на играта

Играта вече си има начало, същинска част и край – победа или загуба!

Модул  4:  Интерфейс (UI) и ефекти

“Екрани” на играта, основни функции на интерфейса – живот на героя, точки, рестарт.  Музика, звук и експлозии!

… ииии играта е готова!

Гейм дизайн програмиране курс за деца в София. Направи сам видео игра с GameMaker Studio 2 от РобоКидс
Гейм дизайн програмиране курс за деца в София. Направи сам видео игра с GameMaker Studio 2 от РобоКидс

РобоКидс е независим клуб по програмиране, роботика и гейм дизайн за деца в Бургас и София.
Мисията ни е чрез проекто-базирано учене и учене чрез правене, индивидуален подход и работа в малки групи децата да се научат да създават, творят и учат с новите технологии. Предлагаме разнообразни образователни модули, разработени и водени от доказани професионалисти в своите области, съчетани с използването на актуален хардуер, роботи, интернет на нещата, софтуерни платформи. Нашата цел в дългосрочна перспектива – създаване на фундамента за усвояване на нови знания и умения у децата, необходими им за професиите на бъдещето и индустрия 4.0.

RoboKids Burgas Sofia

Водещ лектор на занятията  е Асен Канев – дигитален художник, дизайнер и разработчик на видео игри, арт директор. Асен a.k.a. rexorcorum работи като 2D дигитален художник и арт директор към Netcore Games, малка независима компания за компютърни игри, създател на Tales of Maj ’Eyal, една от най-известните и успешни roguelike игри.

Деца се учат да създават свои собствени видео игри. Помагаме на децата да бъдат повече създатели и творци вместо дигитални  консуматори.

След успешния старт на новата 2020 с гейм дизайн курса ни за деца  “Направи сам видео игра с GameMaker Studio 2” в София, следва продължение с ново издание на същия курс. Мястото на провеждане на безплатния демо час и курса са същите.

Заповядайте на открит безплатен демо урок за гейм дизайн курса ни за деца  в събота 07.03.2020 от 11:00ч

Повече инфо за гейм дизайн и програмиране курса ни за деца “Направи сам видео игра с GameMaker Studio 2” в София

© Някои от материалите използвани по-горе, както и логото на Scratch са собственост на Lifelong Kindergarten Group at the MIT Media Lab и са използвани под Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 license