Робокидс Бургас

Робокидс Програмиране и Роботика за Деца в Бургас | Дронове 3D Дизайн Анимация VR/AR

Бременските Музиканти - музикална интерактивна история в новия Scratch 3.0

Бременските Музиканти – музикална интерактивна история в Scratch 3 🎮 🌎🎯💻 | Безплатна онлайн работилница по програмиране за деца 2021

Бременските Музиканти – музикална интерактивна история 🎮 🌎🎯💻

линк за включване – https://us02web.zoom.us/j/4668413546?pwd=cVdpaDA5OVFJMENzMm1HNFhZeWdZQT09

Направи своя музикална интерактивна интерпретация на известната приказка на братя Грим “Бременските Музиканти” в новия Scratch 3.0

Бременските Музиканти - музикална интерактивна история в новия Scratch 3.0
Бременските Музиканти – музикална интерактивна история в новия Scratch 3.0


Учениците ще ще получат знания за основните понятия в света на програмирането: програмен код, среда за разработка, алгоритъм и цикъл, създаване и дефиниране на променливи.
В тази работилница  ще запознаем учениците с основните концепции в програмирането, използвайки софтуера за визуално блоково програмиране Scratch.
По време на събитието “Бременските Музиканти – музикална интерактивна история“ ще запознаем децата с основите на алгоритмичното мислене, дефинирането на цел и постигането и, как да разделим една голяма задача на по-малки, какво e програмиране и програма, какво е слой /layer/ и как работят слоевете, както и какво е променлива /variable/, как да създаваме променливи и да ги манипулираме.
В тази музикална история с отворен край децата ще раздвижат всички персонажи/спрайтове по сцената като се съобразяват с тяхната физика и фона/backdrops на проекта си. Ще експериментират с движения в различни посоки и различни цикли/loops/. За по бързо справящите се ше включим и смяна на костюмите на героите в историята.

 

В края на тази работилница всяко дете ще има своя уникална музикална история в Скрач създадена от нулата.

Дата и формат:

2 занятия по 45 минути  с почивка от 15 мин. между тях.

22.10.2021  

17:00 – 19:00 часа

Брой участници:

12 деца  10+ години