Робокидс Бургас

Робокидс Програмиране и Роботика за Деца в Бургас | Дронове 3D Дизайн Анимация VR/AR

Направи си сам плакат с любим герой от Brawl Stars | курс по дигитална илюстрация за деца от Фрък и РобоКидс в Бургас – лято 2019

Направи си сам плакат с любим герой от Brawl Stars

Направи си сам плакат с любим герой от Brawl Stars | курс по дигитална илюстрация за деца от Фрък и РобоКидс в Бургас - лято 2019
Направи си сам плакат с любим герой от Brawl Stars | курс по дигитална илюстрация за деца от Фрък и РобоКидс в Бургас – лято 2019

 

1️⃣ Какво ще учим?

✅ В този нов курс за деца от Фрък и РобоКидс ще създаваме любимите си герои чрез векторна графика в Incscape. Ще учим инструменти, похвати и графични принципи, докато създаваме свой собствен уникален плакат с герой от играта Brawl Stars! Децата ще научат какво е вектор и векторна илюстрация, каква е разликата между векторни и растерни изображения, ще се запознаят с основните функции на софтуера с отворен код InkScape /безплатна алтернатива на Adobe Illustrator/.
Ще поговорим за основните принципи при създаване на персонаж, изграждане на персонажа в контурна скица и добавяне и модификация на обекти и детайли. Ще оцветим създадения герой с плътни прости цветове и ще учим как да създаваме обеми чрез градиенти (gradients).
В нашия проект ще добавим фон /background/ чрез усвоените до момента инструменти и функции ще запознаем децата с основните принципи и понятия свързани с типографията, значение и необходимост, както и с инструменти за създаване и обработка на текст, видове шрифтове, размер, позиция, цветове, допълнителни ефекти и контури.
На финала ще комбинираме всички направени елементи – фон, герой, надписи/текст в плакат готов за печат и всяко дете ще получи качествена разпечатка на своя проект + няколко стикера на героя си.

Пълна програма на курса вижте тук -> http://www.robotilnica.com/

 

2️⃣ За кого е подходящ този курс?

✅ Всеки, който иска да се научи да създава векторни илюстрации на герои, персонажи и други чудни същества.
Деца / ученици 10+ години

 

3️⃣ Колко са големи групите?

✅ Обучението се провежда в малки групи, ограничени до 8 деца, с цел много повече индивидуално внимание към всяко дете по време на обучението.

 

4️⃣ Продължителност на курса?

✅ 26 – 30 Август 2019.
Всеки ден от 16:00 – 19:00 ч.
800 минути, 5 модула по 160 мин.

 

5️⃣ Цена на курса?

✅ 99 лв. – ранно записване до 19.08.2019
✅ 119 лв. – редовно записване до 26.08.2019

 

6️⃣ Технически изисквания:

✅ Всеки записал се за курса трябва да носи собствено устройство /BYOD/ – съвременен лаптоп със следните минимални характеристики:
Processor: 1 GHz.
RAM: 512 MB RAM.
Hard Disk: Inkscape 302MB | Inkscape Control Console 869.1MB | Total 1171.1MB.
Video Card: N/A.
Supported OS: Windows 10, Windows 8, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000

Повече инфо на -> https://inkscape.org/release/inkscape-0.92.4/